Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z piekarnika o smaku pomarańczy

Składniki:

  • 2 kotlety wieprzowe
  • sok i skórka starta z 1 pomarańczy
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • mąką
  • 2 jajka
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Sok pomarańczowy wymieszać z solą oraz pieprzem po czym włożyć do marynaty kotlety i wstawić do lodówki na cała noc.
    Następnego dnia kotlety oprószyć mąką po czym obtoczyć je w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej wymieszanej ze skórką pomarańczową.
    Skropić je jeszcze olejem i ułożyć na blasze.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni piec ok. 14 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Beata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *