Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina smażona z porami

Składniki:

  • 40 dag porów
  • 10 dag wieprzowiny
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki rosołu
  • 1 ½ łyżki smalcu

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzanym oleju przesmażyć  posiekany czosnek, wówczas wrzucić mięso pokrojone w kostkę wymieszane z mąka solą oraz białkiem.
    Całość wymieszać, trzymać na ogniu ok. 2 min po czym dodać pokrojone pory.
    Po ok. 2 min dodać sos sojowy wymieszany z imbirem, trzymać na ogniu do odparowania płynu do połowy, wówczas dodać smalec i smażyć ostatnią 1 min.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Renatę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *