Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajeczny krem

Składniki:

  • 1 kostka rosołowa
  • 2 szkl. rosołu
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ½ łyżki posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki posiekanej szynki
  • 1 łyżka sosu sojowego

Sposób wykonania:

  1. Kostkę rosołową rozpuścić w gorącym rosole.
    W między czasie jak dokładnie roztrzepać razem z solą.
    Następnie szynkę wymieszać z jajkami oraz rosołem i przełożyć całość do naczynia żaroodpornego.
    Naczynie przykryć i wstawić do garnka z gotując się wodą, która powinna sięgać do połowy naczynia, trzymać na ogniu ok. 18 min.
    Po tym czasie posypać całość posiekanym szczypiorkiem i nadal gotować pod przykryciem ok 2 min.
    Przed podaniem skropić sosem sojowym.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ulę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *