Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z zielonym groszkiem

Składniki:

  • 20-25 dag rostbefu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka wódki wyborowej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 20-25 dag zielonego groszku
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki maki ziemniaczanej
  • 2 łyżki wody

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w paski, które wymieszać z sosem sojowym oraz mąką ziemniaczaną, odstawić na 15 min.
    W między czasie groszek zalać osoloną wodą z dodatkiem łyżki oleju, ugotować.
    Następnie mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać groszek, sos sojowy, cukier oraz sól.
    Całość wymieszać i smażyć ok. 20 min, mieszając.
    Na koniec dodać mąkę rozprowadzoną wodą i trzymać na ogniu do zgęstnienia.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Grzegorza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *