Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z orzechowym nadzieniem

Składniki:
• 2 kurczaka
• garść orzechów nerkowca
• garść orzechów włoskich
• bułka tarta
• 1 jajko
• 2-3 łyżki masła

Sposób wykonania:

  1. Nerkowce wstawić na chwilę do piekarnika by były dobrze wysuszone po czym obrać ze skórki i zemleć razem z orzechami włoskimi.
    Następnie do zmielonych orzechów wbić jajko i dodać bulkę tartą oraz miękkie masło.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstała jednolita masa, którą napełnić oczyszczone i przygotowane kurczęta.
    Kurczaki zaszyć, ułożyć na brytfannie.
    Wstawić do piekarnik i upiec.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Zbyszek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *