Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser włoski.

Skład:
3 duże żółtka
1/8 szklanki cukru (kilka łyżek)
2 łyżki wytrawnego wina
Sposób przyrządzenia:
Wymaga pewnej wprawy w wykonaniu. Polega to na tym, aby ubić żółtka z cukrem i winem na parze do uzyskania gęstego kremu bez zrobienia słodkiej jajecznicy. Najpierw ubić na zimno w metalowej misce wszystkie składniki, następnie ustawić na garnku z lekko gotująca woda, miska nie może dotykać wody i energicznie mieszać bez przerwy, najlepiej elektrycznym ręcznym mikserem lub taka trzepaczka druciana w kształcie długiej gruszki. Miesza się ok. 5 – 8 minut bez przerwy. Krem przecedza się przez gęste sito, aby oddzielić ewentualne grudki i podaje natychmiast.

To jest przepis podstawowy. Marsala na pewno można zastąpić innym winem. Konsystencja ma być jak gesty krem i zawartość miski ma się potroić. Wykonanie – 10-20 min. Podawać natychmiast. Inne proporcje, można podawać z biszkopcikami i owocami jak maliny i inne w dużych szklanych kielichach. 4 duże żółtka, 4 łyżki cukru, 2 łyżki Marsala, biszkopty i ewentualnie owoce. do tego to klasyk, ale możesz dodać kilka kropli olejku migdałowego (na swoje ryzyko). Marsala ma być wytrawna, czyli nie słodka, a Amareto to raczej słodki likier, możesz przefajnować

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *