Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz ognisty.

Skład:

  • 50dkg wołowiny pieczeniowej
  • kolorowa papryka
  • kilka pieczarek
  • 1 cebula
  • czosnek wg uznania
  • 2 pomidory
  • sól, pieprz, chili

Sposób przyrządzenia:
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę zeszklić na tłuszczu. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w niezbyt cienkie plastry, dodać do duszącej się cebuli. Umytą i osuszoną wołowinę pokroić w dużą kostkę, szybko obrumienić na bardzo gorącym tłuszczu, połączyć z pozostałymi składnikami. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i rozdrobnione dodać do duszącego się mięsa. Dusić aż składniki zmiękną, przyprawić tak aby potrawa była ostra. Jeśli ktoś lubi może dodać kilka łyżek dobrej śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *