Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto Hali

Ciasto:

  • 2szkl. mąki 2łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół kostki miękkiej margaryny
  • pół szkl.cukru
  • 2jaja
  • 1żółtko

Masa budyniowa:

  • litr mleka
  • 3budynie czekoladowe :

Masa serowa:

  • pół kostki miękkiej margaryny
  • pół szkl.cukru
  • 4 serki waniliowe
  • 3jaja białko
  • budyń śmietankowy

Sposób przyrządzenia:
Zagnieść ciasto i wyłożyć na prostokątną blaszke. Ugotować budynie czekoladowe,gorące przełożyc na surowe ciasto i równo rozsmarować.Odstawić do wystudzenia.Margarynę utrzeć z cukrem i,stale ucierając,dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka.Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymiwszać.Na końcu,lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym.Wstawić na 40min.do piekarnika nagrzanego do 180 stopniC.Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO ŻYCZY SARA!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *