Składniki:
- 5 brzoskwiń
- 3 pomarańcze
- 1 cytryna
- 1 awokado
- 50 ml likieru pomarańczowego
- 5 gałązek tymianku
- 4 gałązki mięty
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Brzoskwinie zalać na chwilę wrzątkiem aby stały się miększe, wówczas pokroić w kostkę, którą zalać sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Następnie z połowy cytryny również wycisnąć sok i wlać do brzoskwiń.
Całość dokładnie zmiksować, wówczas dodać listki tymianku i mięty oraz likier pomarańczowy.
Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Awokado obrać, miąższ pokroić w kosteczkę, którą skropić resztą soku z cytryny po czym przełożyć je do miseczek i zalać zupą.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P