Składniki:
- ½ l soku z pomarańczy
- 1 łyżka posiekanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżka likieru pomarańczowego
- 10 dag cukru
Składniki:
Składniki:
Składniki: 40 ml Jameson Irish Whisky 1/2 barowej łyżeczki wódki anyżowej Pastis 1/2 barowej łyżeczki likieru pomarańczowego 15 kropli likieru Maraschino 8 kropli Angostury Bitters 1/2 plastra pomarańczy 1 zielona oliwka kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, wódkę, likiery, kilka kropli angostury. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki…
Składniki: 15 ml ginu 10 ml likieru pomarańczowego 10 ml rumu 10 ml syropu z granatów 10 ml soku z cytryny Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.
Składniki: 10 ml whisky 20 ml grenadyny 20 ml soku z cytryny kilka kropel likieru pomarańczowego kostki lodu różowe wino musujące 2 plasterki cytryny Sposób wykonania: Whisky wymieszać z grenadyną, sokiem z cytryny i likierem pomarańczowym. Przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu. Uzupełnić winem musującym. Udekorować plasterkami cytryny.