Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rosół chiński Wioli

Składniki:

  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 1 zupa chińska mrożona
  • 10 dag makaronu ryżowego nitki(taki biały)
  • sos sojowy
  • przyprawa 5 smaków
  • mąka ziemniaczana 2-3 łyżki
  • jarzynka lub inna przyprawa tego typu
  • olej do smażenia


Sposób przyrządzenia:

Pierś kroimy w małą kostkę, posypujemy mąką ziemniaczaną i lekko jarzynką. Na patelnię wlewamy olej podsmażamy chwilkę ok.5-10 min. Następnie do gotującej się wody wrzucamy mrożonkę chińską, gotujemy kilka minut, następnie wrzucamy do zupy pokrojoną pierś kurczaka, wszystko razem gotujemy ok.10 min. Przyprawiamy jarzynką, sosem sojowym, przyprawą 5 smaków wedle własnego uznania i smaku.. W między czasie przygotowujemy makaron ryżowy wg. przepisu na opakowaniu- czyli gotujemy wodę gdy się zagotuje zestawiamy z kuchni i wsypujemy do garnek makaron na 3 min. przykrywając pokrywką. Gdy makaron będzie już gotowy odcedzamy go i wrzucamy do rosołku chińskiego, czekamy, aż się wszystko razem zagotuje i wyłączamy. Rosół jest bardzo dobry polecam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *