Składniki:
- 1 podwójna pierś kurczaka
- 1 zupa chińska mrożona
- 10 dag makaronu ryżowego nitki(taki biały)
- sos sojowy
- przyprawa 5 smaków
- mąka ziemniaczana 2-3 łyżki
- jarzynka lub inna przyprawa tego typu
- olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Pierś kroimy w małą kostkę, posypujemy mąką ziemniaczaną i lekko jarzynką. Na patelnię wlewamy olej podsmażamy chwilkę ok.5-10 min. Następnie do gotującej się wody wrzucamy mrożonkę chińską, gotujemy kilka minut, następnie wrzucamy do zupy pokrojoną pierś kurczaka, wszystko razem gotujemy ok.10 min. Przyprawiamy jarzynką, sosem sojowym, przyprawą 5 smaków wedle własnego uznania i smaku.. W między czasie przygotowujemy makaron ryżowy wg. przepisu na opakowaniu- czyli gotujemy wodę gdy się zagotuje zestawiamy z kuchni i wsypujemy do garnek makaron na 3 min. przykrywając pokrywką. Gdy makaron będzie już gotowy odcedzamy go i wrzucamy do rosołku chińskiego, czekamy, aż się wszystko razem zagotuje i wyłączamy. Rosół jest bardzo dobry polecam.