Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dwukolorowy chłodnik

Składniki:

  • 50 dag. młodych buraków
  • sól
  • biały pieprz
  • pęczek włoszczyzny
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 litr jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
  • kilka gałązek szczypiorku

Sposób przyrządzenia:
Kostkę rosołową rozpuścić w 1 litrze wody. Warzywa pokroić i ugotować w przygotowanym rosole. Dodać wyciśnięty sok z cytryny. Całość odstawić do przestygnięcia. Wstawić do lodówki. Warzywa zmiksować w rosole na gładko. Chłodnik przyprawić do smaku. Jogurt wymieszać z solą i białym pieprzem. Na talerze wlewać jogurt i chłodnik w proporcji pół na pół. Udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *