Składniki:
- 1 kg mięsa wieprzowego bez kości
- po 1 papryce: czerwonej, żółtej i zielonej
- 1 cukinia
- 2 cebule
- 20 dag żółtej fasolki szparagowej
- sól
- 2 łyżeczki mąki
- 2 łyżeczki tłuszczu
- brokuł
- po 1/4 łyżeczki cynamonu, rozmarynu, czarnego pieprzu i estragonu
Sposób przyrządzenia:
Warzywa umyć. Mięso umyć , osuszyć i wygnieść ręką. Fasolkę obrać z łyka odciąć końcówki i gotować 10 min. Papryki oczyścić z nasion, cebule obrać. składniki pokroić na dość duże kawałki. Posolić dodać cynamon, rozmaryn, pieprz i estragon podlać wodą i dusić 15 min. Zrobić zasmażkę z mąki i tłuszczu, dodać do rondla, wymieszać zagotować. Ragout podawać z chlebem lub ziemniakami.
Przepis nadesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter