Składniki:
- 50 dag. serc wołowych
- 2 łyżki masła
- łyżka mąki
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 20 dag. pomidorów
- po strąku zielonej, żółtej i czerwonej papryki
- papryczka chilli
- 2 listki laurowe
- 1/2 łyżeczki tymianku
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Serca obgotować, pokroić w kostkę, posypać pieprzem i podsmażyć na stopionym maśle. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć chwilę mieszając. Następnie przełożyć do rondla, zalać bulionem tak , aby przykrył mięso, dodać roztarty z solą czosnek i pokrojone w paski papryki. Ćwiartki obranych ze skórek pomidorów , tymianek i pokruszony listek laurowy. Przykryć i dusić pod przykryciem ok. 2 godzin od czasu do czasu mieszając. Sos zagęścić mąką.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad