Potrawa ta jest doskonałym daniem na Świętą Wielkanocne i nie tylko….
Składniki:
- 5 kiełbas śląskich
- 1 większa laska chrzanu lub dwie mniejsze
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Na patelni podgrzewamy olej. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Kiedy będzie zarumieniona wrzucamy do niej pokrojone na małe kawałki jajka. W międzyczasie obieramy chrzan i strugamy go tak jak struga się ołówek. Po około 10 minutach podsmażania dorzucamy do patelni zestrugany chrzan, posypujemy solą i pieprzem do smaku. Podsmażamy kolejne 10 minut. Na koniec przekładamy do półmiska i podajemy z chlebkiem. Życzę smacznego.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Anna Macyszyn