Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w zalewie

Składniki:

    • 8 średnich filetów z kurczaka lub mięso gulaszowe z drobiu
    • 5 dużych cebul
    • 4 ząbki czosnku
    • sól, pieprz

    Zalewa:

    • 1 przecier pomidorowy
    • 1,5 litra wody
    • 3 łyżki cukru
    • 2 łyżki soli
    • 100ml octu
    • ziele angielski, liść laurowy


    Sposób przyrządzenia:
    Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać pozostałe składniki zalewy, powoli gotować przez kilka minut. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, zeszklić na odrobinie masła. Umyte i osuszone piersi pokroić w kostkę ,nie rozbijać, przyprawić, usmażyć jak kotlety tzn. panierować wcześniej. Tak przygotowane mięso ułożyć w odpowiednim naczyniu, dodać cebulę i ciepłą zalewę. Odstawić na 3 dni do lodówki..

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *