Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa szparagowa z mięsem

Składniki:

    • 2 filety z kurczaka
    • 25 dag szparagów
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • mała dynia
    • 1,5 l rosołu z drobiu
    • 2 dag masła
    • 2 dag mąki
    • sól , pieprz
    • 1 łyżka oliwy


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć pokroić w kostkę.  Bulion drobiowy doprowadzić do wrzenia, dodać mięso, gotować powoli. W międzyczasie obrać czosnek i cebulę, posiekać. Dynię rozdrobnić. Szparagi umyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, smażyć przez kilka minut nie rumieniąc, dodać szparagi i dynię chwilę smażyć mieszając. Dodać do wrzącego bulionu, gotować aż wszystkie składniki będą miękkie. Z mąki i masła przyrządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić zimnym bulionem, dodać do zupy. Przed podaniem posypać listkami natki pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *