Składniki:
- 1 obrany pokrojony w plastry banan
- 20 pokrojonych na połowę bezpestkowych czerwonych winogron
- 2 obrane, pokrojone w plastry kiwi
- 1 obrana, pokrojona na pół plastry soczysta gruszka
- 4 pokrojone w paski połówki brzoskwiń konserwowych
- 1 pokrojony w pół plasterki dojrzały owoc mango
- 4 pokrojone w kostkę plastry ananasa konserwowanego
- ½ szklanki pokrojonego w kostkę arbuza
- ½ pokrojonego w kostkę czerwonego melona Kantalupa
Dresing:
- 1 dojrzały banan
- sok z jednej cytryny
- 2 łyżeczki miodu
- 1/3 szklanki zalewy z brzoskwiń
- 1/3 szklanki zalewy z ananasa
Sposób przyrządzenia:
Przygotować dresing. Banana obrać, rozgnieść widelcem. Zmiksować razem z pozostałymi składnikami. Składniki sałatki i przygotowany wcześniej dresing wymieszać w salaterce. Przed podaniem schłodzić.