Składniki:
-
- 30 dag białej fasoli Jaś
- 15 dag boczku
- 15-20 dag żeberek wołowych
- 10 dag słoniny
- 20 dkg cienkiej kiełbasy
- 1 kiełbaska chorizo
- 10-15 dag miąższu dyni
- 10-15 dag marchewki
- 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 ziemniaki
- 20 dag białej kapusty
- 1 główka czosnku
- sól, pieprz kajeński
Sposób przyrządzania:
Namocz przez noc fasolę. W wodzie, w której się moczyła, ugotuj kiełbasę i chorizo i połowę fasoli. Dorzuć pokrojoną wołowinę, boczek i słoninę. Nie sól! Gotuj 7 godzin, mieszając od czasu do czasu. Dodaj resztę fasoli i kukurydzy, pokrojone warzywa i pieprz. Gotuj godzinę. Dodaj rozgnieciony i przypraw. Podając obsyp obficie zieleniną.
3 comments for “Zupa gulaszowa z mięsem i fasolą”