Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa gulaszowa z mięsem i fasolą

 

Składniki:

    • 30 dag białej fasoli Jaś
    • 15 dag boczku
    • 15-20 dag żeberek wołowych
    • 10 dag słoniny
    • 20 dkg cienkiej kiełbasy
    • 1 kiełbaska chorizo
    • 10-15 dag miąższu dyni
    • 10-15 dag marchewki
    • 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
    • 1/2 łyżeczki pieprzu
    • 2  ziemniaki
    • 20 dag białej kapusty
    • 1 główka czosnku
    • sól, pieprz kajeński

 

Sposób przyrządzania:
Namocz przez noc fasolę. W wodzie, w której się moczyła, ugotuj kiełbasę i chorizo i połowę fasoli. Dorzuć pokrojoną wołowinę, boczek i słoninę. Nie sól! Gotuj 7 godzin, mieszając od czasu do czasu. Dodaj resztę fasoli i kukurydzy, pokrojone warzywa i pieprz. Gotuj godzinę.  Dodaj rozgnieciony  i przypraw.  Podając obsyp obficie zieleniną.

3 comments for “Zupa gulaszowa z mięsem i fasolą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *