Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kąski z kurczaka (Chicken nuggets)

Składniki:

    • 50 dkg filetów z kurczaka
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 szklanka dobrej tartej bulki
    • ¼ łyżeczki pieprzu
    • ¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
    • sól do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę wielkości dużego orzecha włoskiego. Oliwę wymieszać z solą, czarnym pieprzem i drobniutko posiekanym czosnkiem. Zamarynować mięso w przygotowanej mieszance, odstawić na 60 minut w chłodne miejsce. Tartą bułkę wymieszać z pieprzem kajeńskim i w mieszance tej panierować wyjęte z marynaty mięso. Tak przygotowane porcyjki mięsa ułożyć na blasze wysmarowanej oliwa i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C przez około 15 minut. Podawać z ulubionym sosem. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *