Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kukurydzy z paluszkami krabowymi

Składniki:


  • 20 dkg kukurydzy konserwowej
  • 20 dkg paluszków krabowych
  • 5 szklanek bulionu drobiowego
  • imbir tarty do smaku
  • ½ szklanki śmietany
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Bulion drobiowy doprowadzić do wrzenia, dodać kukurydzę i rozdrobnione paluszki krabowe, gotować 5 minut. Dodać imbir i przyprawy. Zupa powinna mieć wyraźny słodko ostry smak. Śmietanę wymieszać z mąka kukurydzianą, dodać do zupy, podgrzewać kilka minut i podawać. Posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *