Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nóżki cielęce faszerowane

Skład:

  • 4 ugotowane nóżki cielęce
  • 2 łyżki mąki
  • 3 jajka
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 5 łyżek masła
  • 300 g ugotowanej wieprzowiny
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wieprzowinę zemleć z obrana, posiekaną i sparzoną wrzątkiem cebulą. Przesmażyć na 1 łyżce masła, doprawić solą i pieprzem. Po odstawieniu z ognia wbić 2 jajka i wymieszać. Nóżki przekroić na pół, usuwając kości, posmarować każdą połówkę farszem, złożyć po dwie, panierować w mące, jajku i bułce, smażyć na pozostałym maśle na złoto.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *