Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab po kasztelańsku

Skład:

  • 1 kg schabu
  • puszka ananasów
  • czosnek
  • sok z cytryny
  • sól , pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Schab natrzeć czosnkiem , solą i pieprzem, polać obficie sokiem z cytryn i odstawić w chłodne miejsce na dwie doby od czasu do czasu przewracając mięso. Przełożyć mięso do żaroodpornego naczynia , udekorować ananasem , a do wywaru z cytryny dolać 1/4 szklanki soku z ananasa. Piec ok. 1,5 godziny. Godzinę pod przykryciem, 1/2 godziny aby schab mógł się zarumienić.

1 comment for “Schab po kasztelańsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *