Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Frykas z kurczaka w sosie serowym

Składniki:

  • 300g sera Lazur kremowy
  • 150g sera Lazur grzybowy
  • 600g fileta z kurczaka
  • 200ml śmietany 36%
  • 200ml wody
  • przyprawa warzywna
  • sól


Sposób przyrządzenia:
Filet kroimy w kosteczki ok. 1cm a następnie gotujemy w małej ilości wody z solą i przyprawą warzywną. Następnie odlewamy wodę i dodajemy sery Lazur kremowy i Lazur grzybowy, śmietanę i energicznie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Aby uzyskać gęstszą konsystencję sosu możemy zaciągnąć go zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej. Podajemy z ryżem i młodą marchewką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *