Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser Chabichou du Poitou A.O.C

Pochodzenie: Poitou Charentes
Rodzina serów: Sery kozie
Rodzaj mleka: mleko kozie
Smak: ma delikatny, słodkawy smak, odrobinę słony i kwaskowaty; można w nim wyczuć smak orzeszków ziemnych
Zawartość tłuszczu: 45%
Pora roku: cały rok, w wersji fermier od wiosny do jesieni
Opis:
Według legendy ser ten był już znany w VIII wieku kiedy to Saraceni mieszkając nad Loarą specjalizowali się w produkcji serów kozich. Dzisiaj region Poitou-Charentes jest głównym ośrodkiem produkcji serów kozich we Francji. Chabochou to ser tradycyjny, farmerski i rzemieślniczy. Ma cienką skórkę z białą, żółtą lub niebieską pleśnią. Jest miękki, jednolity,a po zakończeniu dojrzewania staje się twardy i kruchy. Ser ten ma dość zbity kremowy miąższ. Ma kształt walca.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *