Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczne udka z kurczaka

Składniki:


  • 1 kg pozbawionych kości udek z kurczaka
  • 6 ząbków  czosnku
  • kilka pokrojonych liści naci kolendry
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu


Sposób przyrządzenia:
Czosnek obrać, drobno posiekać, dodać drobno posiekane listki kolendry, pieprz, solk z cytryny i sól. Wymieszać dokładnie. Tak przegotowanymi przyprawami natrzeć dokładnie mięso. Odstawić mięso na kilka, a najlepiej kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Ułożyć na blasze do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec obracając kilkakrotnie. Podawać z ryżem na sypko i kolorowymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *