Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka świąteczna

 

 

Składniki:

  • po jednej piersi z kurczaka na osobę
  • jabłko
  • ząbek czosnku
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Piers z kurczaka oczyścić. natrzeć solą, pieprzem, rozgniecionym ząbkiem czosnku i majerankiem (świeżym lub suszonym). Pozostawić na godzinę lub dwie. Zamarynowaną pierś układamy na folii aluminiowej, układamy na wierzchu plastry jabłka i skrapiamy oliwą. następnie zawijamy mięso z jabłkami w koszyczek z folii i pieczemy ok 30-45 min w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku.
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” Maja

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *