Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak jarski z ryżem

Składniki:

    • 1 mała główka kapusty
    • 6 cebul
    • 6 dymek
    • 6 marchwi
    • 2 kolorowe papryki
    • 3 duże pomidory
    • 5 łodyg selera naciowego
    • 10 dkg ryżu
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Warzywa umyć i oczyścić. Pokroić drobno. W odpowiednio dużym garnku zalać pokrojone warzywa wodą , doprowadzić do wrzenia i gotować bez przykrycia przez około 10 minut. Garnek przykryć i gotować powoli przez następne 15 minut. Ryż ugotować w dużej ilości wody, dodać do zupy, przyprawić do smaku. Tak przygotowaną zupę można przechowywać w3 lodówce , a nawet zamrozić. Przydatna w diecie odchudzającej.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *