Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet wieprzowy z bananami

Składniki:

    • 8 kotletów z karczku
    • 2 banany
    • 4 plastry żółtego sera
    • sok z cytryny
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka miodu
    • 4 łyżki oliwy
    • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Miód dokładnie wymieszać z oliwą, polać marynatą przyprawione mięso, odstawić do lodówki na około 1, 5 godziny. Banany obrać, podzielić na ćwiartki, skropić sokiem z cytryny, obsmażyć na maśle. Mięso wyjąc z marynaty, obsączyć. Każdy kawałek posypać posiekanymi orzechami, położyć na nim dwie ćwiartki banana, i przykryć plastrem sera. Ułożyć na blaszce do zapiekania, piec w gorącym piekarniku aż mięso zmięknie.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *