Składniki:
- 8 kotletów z karczku
- 2 banany
- 4 plastry żółtego sera
- sok z cytryny
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka miodu
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Miód dokładnie wymieszać z oliwą, polać marynatą przyprawione mięso, odstawić do lodówki na około 1, 5 godziny. Banany obrać, podzielić na ćwiartki, skropić sokiem z cytryny, obsmażyć na maśle. Mięso wyjąc z marynaty, obsączyć. Każdy kawałek posypać posiekanymi orzechami, położyć na nim dwie ćwiartki banana, i przykryć plastrem sera. Ułożyć na blaszce do zapiekania, piec w gorącym piekarniku aż mięso zmięknie.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab