Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papardelle z prawdziwkami i parmezanem

Składniki:


  • 50 dag makaronu papardelle
  • 30 dag prawdziwków (świeżych lub mrożonych)
  • ćwiartka masła śmietankowego nie solonego
  • 1 mała papryczka chilli
  • bazylia
  • sól pieprz
  • 125 g startego parmezanu

Sposób przyrządzenia:
Makaron wrzucić na osolony wrzątek. Następnie rozpuścić masło na rozgrzanej patelni i wrzucić pokrojone podłużnie prawdziwki. Dodać sól i pieprz, bazylię oraz pokrojoną w plasterki papryczkę chilli. Dusić na wolnym ogniu ok. pół godziny. Ugotowany makaron wyjąc na talerz, dodać uduszone prawdziwki i posypać tartym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *