Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z kurczaka z morelami

Składniki:


  • 2 filety z kurczaka
  • suszone morele – po 2,3 na każdego fileta w zależności od wielkości + 6,7 na sos
  • 1/4 kostki masła
  • 100 ml. słodkiej 30% śmietany

Produkty Kamis:

  • przyprawa do kurczaka – do posypania filetów z jednej strony
  • zioła prowansalskie – 2 łyżeczki
  • pieprz cytrynowy – do smaku
  • rosół z kury – 1 kostka
  • sól ziołowa – do smaku

Inne:

  • folia aluminiowa
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:
Filety bardzo delikatnie rozbić, z jednej strony posypać przyprawą do kurczaka. Masło rozetrzeć z 1 łyżeczką ziół prowansalskich, pieprzem cytrynowym i solą ziołową, podzielić na 2 części. Drugą stronę filetów nasmarować jedną częścią masła, na środku ułożyć morele i zawinąć jak roladki, spiąć wykałaczką. Folie aluminiową przyciąć tak żeby zawinąć każdy filet osobno, wcześniej smarując folie pozostałym masłem. Ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 30-40 min. w temp. 180 stopni  C. Pozostałe morele ugotować do miękkości w rosołku z dodatkiem 1 łyżeczki ziół prowansalskich, zmiksować, dodać śmietanę, doprawić do smaku. Upieczone roladki z filetów, polane sosem morelowym najlepiej smakują z ryżem ugotowanym na sypko i przyprawionym szafranem Kamis.
Przepis nadesłany na konkurs Kamis. Autor: Bal Lada

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *