Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pastasciutta*

Składniki:

  • 1/2 kg wołowiny
  • 3/4 kg różnych jarzyn(w tym1/4 kg cebuli,seler,por, marchewka,zielony groszek,sporo zielonej pietruszki)
  • 30 dag pomidorów
  • szkl oliwy
  • 15 dag utartego żółtego sera
  • sól,pieprz,1/2łyżeczki słodkiej papryki

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kostkę.Posypać przyprawami.Obsmażyć na rumiano,podlać trochę wody i dusić do miękkości. Jarzyny zetrzeć na tartce ,cebulę pokrajać w plasterki ,włożyć na rozgrzaną oliwę ,podlać trochę wody,dodać przyprawy i dusić,aż będą miękkie.Dołożyć ćwiartki pomidorów,poddusić przez chwilę.Połączyć jarzyny z mięsem i dusić 10 min.Podając posypać posiekaną natką pietruszki i serem.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *