Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak duszony z sokiem z cytryny

 

Składniki:

  • 1/2 kurczaka (ok. 500 g)
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oleju
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • 1/2 łyżki ostrej papryki
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 1/2 szklanki bulionu z kurczaka

Sposób wykonania:

  1. Połówkę kurczaka przekroić jeszcze raz na połówkę po czym obsmażyć mięso na rozgrzanym oleju.
    Wówczas dodać jeszcze posiekaną cebulę i jeszcze chwilę smażyć razem.
    Następnie skropić kurczaka sokiem z cytryny i posypać papryką i natką pietruszki.
    Podlać bulionem i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *