Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki z piersi kurczaka i sera

 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1-2 jajka
  • 10 dag ser żółty
  • olej
  • łyżka śmietany
  • sól
  • gałka muszkatołowa

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.
    Następnie ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać go do kurczaka.
    Wówczas dodać jeszcze śmietanę i wbić jajko.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
    Z powstałej masy formować małe kotleciki, które smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *