Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z nadzieniem

 

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • 1 szkl mleka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć razem z żółtkami.
    Wówczas do powstałej masy dodać bułkę namoczoną w mleku oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
    Na sam koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę delikatnie połączyć.
    Natomiast kurczaka dokładnie umyć po czym natrzeć wewnątrz i zewnątrz solą, pieprzem i majerankiem.
    Napełnić go farszem i zaszyć.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec na złoto.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *