Składniki;
- 350 g makaronu fettuccine
- 45 dag polędwiczek z kurczaka
- 1 ¼ szkl posiekanej cebuli
- 2 ½ szkl pokrojonych w plasterki pieczarek
- ½ l bulionu
- 1 szkl serka śmietankowego
- 600 g różyczek brokuła
- łyżeczka białego pieprzu
Sposób wykonania:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć polędwiczki z kurczaka po czym zdjąć je z patelni.
Na patelni ponownie rozgrzać olej na którym zeszklić posiekaną cebulę.
Wówczas dodać pieczarki i gotować do miękkości.
Wlać bulion oraz serek i nadal gotować do zgęstnienia sosu.
Dodać kurczaka oraz brokuły.
Doprawić do smaku pieprzem i podgrzewać jeszcze chwilę na małym ogniu.
Przed podaniem wymieszać z gorącym makaronem.