Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron w paprykowym sosie

 

Składniki:

 

  • 3 ząbki czosnku
  • ¼ szkl oliwy z oliwek
  • 10 dag prosciutto
  • 1 szkl orzechów włoskich
  • ½ szkl posiekanej natki pietruszki
  • ¼ szkl posiekanej bazylii
  • 200 g pieczonej czerwonej papryki
  • ½ szkl oliwek
  • 500 g makaronu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek.
Wówczas dodać prosciutto pokrojone w kostkę i smażyć aż stanie się chrupkie.
Następnie dodać posiekane orzechy i smażyć na złoto.
Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki, bazylię, paprykę i oliwki.
Dokładnie wymieszać i dodać ugotowany według opisu na opakowaniu makaron.
Wymieszać i podgrzewać jeszcze chwilę aż całość się podgrzeje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *