Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron zasmażany z szparagami

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • filet z piersi z kurczaka
  • 45 dag szparagów
  • 2 czerwone papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ szkl sosu teriyaki
  • 1 szkl bulionu z kury
  • 500 g makaronu linguine

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć kurczaka pokrojonego na małe kawałki.
Wówczas zdjąć go z ognia a na tą samą patelnie wrzucić szparagi pokrojone w ukośne plasterki oraz paprykę pokrojona w kostkę.
Gdy warzywa staną się chrupkie dodać czosnek i smażyć jeszcze przez 30 sekund.
Następnie wlać bulion oraz sos teriyaki.
Dokładnie wymieszać i ponownie włożyć kurczaka oraz dodać ugotowany makaron.
Wymieszać i podgrzewać przez chwilę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *