Składniki:
-
- 6 tylnych udek z królika
- sól, pieprz
-
- sok z 1 cytryny
- 3 cm pokrojonego drobno kłącza imbiru
- 3 zgniecione w prasce ząbki czosnku
- 1 zielone, drobno posiekane chili
- 1 posiekana gałązka kolendry
- 2 łyżki pasty tandoori
- 1 łyżeczka garam masala
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka mielonego chili
- 2 szklanki jogurtu
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Marynata:
Sposób przyrządzenia:
Jogurt zmiksować z pozostałymi składnikami marynaty, dodać do udek, odłożyć na noc do lodówki. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 20 minut kilkakrotnie obracając pieczone porcje mięsa. Podawać gorące.