Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królik tandoori z grilla

Składniki:

    • 6 tylnych udek z królika
    • sól, pieprz
  • Marynata:

    • sok z 1 cytryny
    • 3 cm pokrojonego drobno kłącza imbiru
    • 3 zgniecione w prasce ząbki czosnku
    • 1 zielone, drobno posiekane chili
    • 1 posiekana gałązka kolendry
    • 2 łyżki pasty tandoori
    • 1 łyżeczka garam masala
    • 1 łyżeczka mielonego kminku
    • 1 łyżeczka kurkumy
    • 1 łyżeczka mielonego chili
    • 2 szklanki jogurtu
    • 2 łyżki oleju
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Jogurt zmiksować z pozostałymi składnikami marynaty, dodać do udek, odłożyć na noc do lodówki. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 20 minut kilkakrotnie obracając pieczone porcje mięsa. Podawać gorące.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *