Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suflet jabłkowy Kasi

Składniki:

    • 10 dkg masła
    • 15 dkg cukru
    • 4 jajka
    • 60 dkg twarożku
    • 4 łyżki kaszy manny
    • 75 dkg winnych jabłek
    • 2 łyżki cukru


    Sposób przyrządzenia:

    Masło utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku, a następnie twarożek i kaszę mannę, oraz ubite na sztywno białka. Jabłka umyć, obrać i pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Żaroodporne naczynie natłuścić, ułożyć  na spodzie jabłka, posypać 2 łyżkami cukru, na wierzchu rozsmarować masę serową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec około 50 minut. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *