Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kaszka

Kasza manna z bananami

Składniki: 1 dojrzały banan 1 szklanka soku jabłkowego 2 szklanki kaszy manny 2, 5 szklanki wody 1 łyżeczka cukru pudru Sposób przyrządzenia: Kaszę mannę wymieszać z wodą, gotować mieszając 5 minut, schłodzić. Banana obrać, pokroić. Ugotowaną mannę i pozostałe składniki zmiksować w blenderze, wyłożyć do miseczek i podawać. Deser można uatrakcyjnić dodając posiekane migdały, rodzynki…

Suflet jabłkowy Kasi

Składniki: 10 dkg masła 15 dkg cukru 4 jajka 60 dkg twarożku 4 łyżki kaszy manny 75 dkg winnych jabłek 2 łyżki cukru Sposób przyrządzenia: Masło utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku, a następnie twarożek i kaszę mannę, oraz ubite na sztywno białka. Jabłka umyć, obrać i pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Żaroodporne…

Deser z bananów i kaszy manny

Składniki: 4 duże banany 2 szklanki mleka 4 łyżki kaszy manny 3 łyżki cukru szczypta soli sok z jednej cytryny Sposób przyrządzenia: 2 szklanki mleka zagotować w rondlu wsypać 4 łyżki kaszy manny, dodać cukier i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, wystudzić. Banany obrać dokładnie rozgnieść i wymieszać z sokiem z cytryny. Wystudzoną kaszę manną…

Deser z bananów i kaszy manny Iwony

Składniki: 4 duże banany 2 szklanki mleka 4 łyżki kaszy manny 3 łyżki cukru szczypta soli sok z jednej cytryny Sposób przyrządzenia: 2 szklanki mleka zagotować w rondlu wsypać 4 łyżki kaszy manny, dodać cukier i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, wystudzić. Banany obrać dokładnie rozgnieść i wymieszać z sokiem z cytryny. Wystudzoną kaszę manną…

Kaszka puchowa z sosem śmietankowym

Pół litra drobnej kaszki zatrzeć dwoma białkami, ugotować ją w pół litrze mleka, dołożywszy łyżkę świeżego masła. Gorącą kaszkę przecierać przez rzadkie sito, biorąc tylko po łyżce, aby się łatwiej przecierała – trzymać ją z garnkiem na blasze, aby ciągle ciepłą była i przecierać odrazu na salaterkę, na której się ma podać, bo przekładać łyżką…