Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki z tuńczyka z owocami papaja

Składniki:

    • 4 steki z tuńczyka po około 20 dkg
    • sól, pieprz
    • 3 oczyszczone, pokrojone w kostkę owoce papaja
    • ¼ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
    • szczypta mielonego chili
    • 2 łyżki soku z limonki
    • 2 łyżki posiekanej naci kolendry

Sposób przyrządzenia:
Steki z tuńczyka przyprawić solą i pieprzem, posmarować oliwą, odstawić na około 30 minut. Pozostałe składniki wymieszać w salaterce, odstawić. Steki z tuńczyka piec na grillu lub patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony. Podawać z przygotowaną z papai salsą i makaronem sojowym.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *