Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety cielęce w marynacie śliwkowej

Składniki:

  • 4 sznycle cielęce
  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżki wytrawnego białego wina
  • szczypta mielonego cynamonu
  • szczypta mielonego imbiru
  • szczypta mielonych goździków
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania;

    Do rondelka przełożyć powidła śliwkowe, które podgrzać na małym ogniu.
    Po czym dodać ocet oraz cynamon, imbir i goździki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Chwilę jeszcze trzymać na ogniu po czym zalać kotlety.
    Odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie piec na ruszcie na rozgrzanym ogniu z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *