Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po chińsku z makaronem

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 1 podzielony na różyczki brokuł
  • 2 marchewki
  • 1 puszka zielonego groszku
  • makaron chiński ryżowy (1 opakowanie)
  • 4 łyżki sosu tariyaki
  • olej


    Sposób przyrządzenia:

    Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić w grube paski. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim wkładane partiami mięso. W rondlu umieścić obrumienione paski mięsa, dodać różyczki brokułu, obraną i pokrojoną w piórka cebulę, obraną i pokrojoną w słupki marchew, odcedzony groszek, dusić pod przykryciem 3 minuty. Dodać makaron i sos tariyaki, wymieszać tak aby makaron był całkowicie przykryty, dusić 5 minut, skorygować smak solą, pieprzem, wymieszać i natychmiast podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *