Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ze szparagów i cebulki

Składniki:

  • 1 /2 kg szparagów
  • sól
  • cukier
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1 jajo (ugotowane na twardo)
  • posiekana natka pietruszki lub rzeżucha

Sposób wykonania:

  1. Szparagi obwiązać nitką i ugotować stawiając na pionowo w garnku z osoloną wodą.
    Następnie odcedzić, pokroić na mniejsze kawałki, usuwając zdrewniałe końce.
    Dodać posiekaną cebulę i polać całość musztardą oraz olejem.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Udekorować kawałkami jajka i posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *