Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z jajkiem i topionym serkiem Iwony

Składniki:

  • 1 duży topiony serek gouda
  • 5 dkg żółtego sera gouda
  • 2 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżeczki oleju sojowego
  • 2 łyżki śmietany

    Sposób przyrządzenia:
    Żółty  ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać serek topiony i śmietanę, dokładnie wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać, oddzielić białka od żółtek, białko drobno posiekać, dodać  do sera, żółtka rozetrzeć z olejem, połączyć z pastą i dokładnie utrzeć masę. Doprawić  do smaku solą i drobno posiekanym szczypiorkiem. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *