Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z brzoskwiniami

Składniki:
4 naleśniki deserowe ( patrz mój przepis ) lub zwykle
1 puszka brzoskwiń w syropie ( 425g; netto 250g – trzy przepołowione brzoskwinie)
3 łyżki marcepanu w proszku lub masy marcepanowej
sok z cytryny albo kwasek cytrynowy
1-2 łyżki cukru
bita śmietana
kawałek czekolady

Sposób przyrządzenia:
Zawartość puszki wlewamy do rondelka, dodajemy marcepan w proszku lub masę marcepanową ( w proszku ma silniejszy smak), cukier ( można dodać trochę waniliowego ), likier i sok z cytryny do smaku. Dwie połówki brzoskwiń miksujemy i wrzucamy do rondelka. Podgrzewamy mieszając, aż wszystkie składniki się połączą a sos dojdzie do punktu wrzenia.
Naleśniki układamy po dwa na talerzu, rozsmarować na nich brzoskiwnie i złożyć je w trójkąty i polać roztopioną czekoladą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *