Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tosty ze szpinakiem i żółtkiem

Składniki:

  • 8 kromek chleba
  • 300 g szpinaku
  • 8 jajek
  • łyżka masła
  • 2 łyżki starego sera
  • łyżka oliwy
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Szpinak zblanszować w osolonym wrzątku około 3 minut po czym go odcedzić, skropić oliwą i doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
    Następnie kromki chleba zezłocić w piekarniku po czym posmarować je masłem i rozłożyć szpinak.
    Na środku każdej kanapki wbić żółtko i posypać całość startym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *