Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z selerem i marchewką

Składniki:

    •    1 kg filetu z łososia
    •    3 łyżki soku z cytryny
    •    300 g szczypiorku
    •    300 g marchewki
    •    200 g selera naciowego
    •    150 ml wytrawnego białego wina
    •    4 plastry goudy
    •    sól
    •    pieprz

    Sposób wykonania:
    Łososia pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytrynu i oprószyć solą oraz pieprzem po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
    Następnie marchewki pokroić w plasterki, seler w słupki i obłożyć nimi rybę.
    Podlać całość winem i oprószyć sola oraz pieprzem.
    Na samej górze ułożyć plastry sera i przykryć folią aluminiową.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 10 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *