Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto truskawkowe na jogurcie

Składniki:

  • 1000 ml jogurtu truskawkowego
  • ½ kostki margaryny
  • 12 szkl. cukru
  • 1 żółtko
  • biszkopty
  • 7 łyżek żelatyny
  • Truskawki
  • galaretka truskawkowa
     

Sposób wykonania:

  1. Do margaryny dodać cukier oraz żółtka i całość dokładnie utrzeć po czym dodać jogurt oraz rozpuszczoną odrobinie wrzącej wody żelatynę.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do tortownicy wyłożonej biszkoptami.
    Na masie rozłożyć truskawki i zalać je tężejąca galaretką przygotowaną według opisu na opakowaniu.
    Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *